E-Posta Adresimiz [email protected]
İletişim: 05336338284 0543 637 82 84
Günümüz ısıtma yöntemlerinden olan kalorifer sistemleri hemen her eve girmiş durumdadır. Önceleri belli başlı evlerde döşeli bir sistem olma niteliği taşıyan kaloriferlerin hemen her evde görülebilecek sistemler haline büründüğünü görüyoruz. Bazı büyük ülkelerin ülke politikası haline getirdiği sistemlerin soğuk havalarda ısınma ihtiyacını karşılayarak yaşama büyük katkılar sağladığı su götürmez gerçeklerden. Odalara monte edilen peteklerin içeriğinde dolaşan sıcak su aracılığıyla ısınma ihtiyacını karşılayan sistemler bazı anlarda problemler yaratabilmektedir. Düzenli bakımların yapılmaması, peteklerin yüksek basınçlı darbelere maruz kalması gibi pek çok hamle sistemleri kullanılamaz hale getirebileceği gibi kombi kaynaklı problemlerde de doğrudan tüm sistem devre dışı kalabilir.
Tesisat Borularının Gidiş Yönü
Tesisata mümkün mertebe kısa ve az dönüşlü boruların döşenmesi. Isınma oranındaki kayıpların azalması adına gereksiz boru uzunluk ve döşemelerinden kaçınılmalı en kısa yoldan hedefe ulaşılmalı.
Petek (Radyatör) Seçimi
Odanın büyüklüğü, odada yaşanan ısı kayıpları, odanın kullanım durumu gibi birden fazla faktöre göre değerlendirme yapılmalıdır. Gereğinden fazla petek kullanımı faturaları gereksiz yere şişirecektir. Odalara döşenecek olan peteklerin optimum düzeyde seçilmesi hem daha konforlu olmanızı hem de daha uygun fatura düzeyleri ile karşılaşmanızı sağlayacaktır.
Kombi Yeri Seçimi
Kalorifer tesisatında belki de en önemli husus kombi yeri seçimidir. Kombi yeri genelde mutfak ya da banyoya yakın alanlar olmaktadır. Banyo ya da mutfağa olan uzaklık arttıkça artan su sarfiyatı gaz sarfiyatını da katlayarak gereksiz fatura ödemelerine yol açacaktır.
Bu üç faktör kalorifer tesisatı kurulumu aşamasında en önemli faktörler arasında bulunuyor. Ana faktörlerden kısaca bahsettik. Bir de ara faktörleri inceleyelim.
Tesisatlar mümkün mertebe kollara ayrılarak döşenmelidir.
Reglaj vana kullanılmalı ve ayarlamaları yapılmalıdır.
Petek tesisatı minimum 5 bar basınca uygun tesis edilmeli.
Tesisatın dönüş hattına mutlaka pislik yutucu takılmalı
Dirsek ve ek yapılardan mümkün mertebe uzak durulmalı.
Radyatöre hava tahliye pürjörü yerleştirilmeli.
Duvar geçişlerinde mutlaka kılıf kullanılmalıdır.
Son olarak hidrolik teste tabi tutularak kaçak olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Kalorifer tesisatında karşılaşacağınız en ufak bir aksaklık tüm sistemi devre dışı bırakabilir. Özellikle de kombi kaynaklı problemler tehlike yaratır. Doğalgaz ile çalışan bir sistem olması yapılacak ihmallerin çok tehlikeli bir noktaya ulaşabileceğini gösterir ki hiç tavsiye edilmez. Kombi ve kalorifer sisteminiz için profesyonel bir firma ile anlaşmanız ve düzenli periyodik aralıklarla kontrol ve bakımları yaptırmanız gerekir. Sistem ve peteklerin düzenli olarak bakımının ve kontrolünün yapılması pek çok anlamda fayda sağlamakla kalmayıp her zaman tehlikeleri de uzak tutmaya yardımcı olacaktır. Kaliteli sistem ve kombilerin kullanılması karşılaşılabilecek tehlikeli durumlara önceden önlem almaya yardımcı olacaktır. Bu konuda ucuza kaçılması ve ekonomik fiyat seçenekleriyle ürün temin edilmesi pek önerilmez.
Eğer kaliteli bir hizmet almak istiyorsanız hemen iletişime geçerek Çayyolu kalorifer tesisatı hizmeti alabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Shingle Çatı Nedir? Kaplaması Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
E-Posta Adresimiz [email protected]
İletişim: 05336338284 0543 637 82 84